Heippa!

Nyt on Maanantai. Pienenä inhosin Sunnuntaita koska seuraavaksi oli Maanantai. Etenkin Sunnuntai-ilta oli masentava. Muistan että usein telkkarista tuli  Peukaloisen Retket, tai jossakin vaiheessa Tao Tao. Muistan ne laulut. Niissä oli jo alakuloinen sävel; Pieni Taao Taao.., tai; Niiils Hoooolgeerssooon, korkeellaaa ilmaaassaaa oon. Ihan kuin ne olisi tarkoituksella tehty niin että rauhoittuisi riehumisestaan ja valmistautuisi yöpuulle ja huomiseen kouluun menoon. Silloin kun katsoi kalenterista, tuntui että kevät ei tule koskaan.
Olin niin onnellinen joka kevät kun pääsin koulusta että tein aina koulukirjoista nuotioita ja pieksäsin niitä vitsalla ja kepillä. Kun peruskoulu loppui kokonaan join kaljaa kalliolla ja minulle annettiin siellä turpiin. Ei se silloin oikein edes haitannut. Ajattelin että eipä tarvitse enää kouluun mennä. Enkä ole mennyt. Nyt olen taas kaivannut, mutta vain jonnekin kunnon kouluun. Aikuisten kouluun. Esimerkiksi veturinkuljettajakouluun tai johonkin kiinnostavaan.

Eilen mietin että Suomessakin on paljon kodittomia kisuja ja koiria. Tietysti on muitakin eläimiä. Minun mielestä yhteiskunnan pitäisi huolehtia niistäkin kuten muistakin kansalaisista. Suunnittelin isoa eläintaloa.

Ensin kissatalo:

Kissatalo olisi kuin eläintarhassa paviaanikarsina mutta vain paljon isompi. Siinä olisi kalliopohja, joissakin kohdassa maata ja muutama puu siellä täällä. Betonista olisi tehty seinämiä joissa olisi kolosia. Siellä kissat voisivat loikoilla, pitää omana asumuksenaan jossa voisi olla rauhassa. Tästä koko tilasta pääsisi ulos, luukkuja olisi useita siellä täällä. Tämä rakennus sijaitsisi Kainuussa, korvessa. Kun kissat menisivät metsään, siellä ei olisi pelkoa jäädä auton alle ja ne saisivat liikuskella luonnossa. Valtio palkkaisi sinne muutaman eläinrakkaan työttömän jotka ruokkisivat ja hoitaisivat siellä asioita. Koko häkki pestäisiin välillä niin, että katossa olisi suuttimia joista laskettaisiin vettä jolloin kallio puhdistuisi. Kissat menisivät silloin ulos, tai pesiinsä. Yleensä kissat paskoisivat pihalle luontoon. Pesuvesi valuisi sinne jossa kasvaa puut ja sen sellaiset. Kallioilla olisi myös oksia joissa voisi kiipeillä ja teroitella kynsiä.

Kaikki kissat leikattaisiin.

Koiratalo:

Muuten samanlainen kuin kissoilla mutta ulkotila olisi hieman rajatumpi ettei ne kohottaisi liian kauas ja eksyisi. Ja joitakin koiria olisi erillään muista, ettei ne tappelisi. Ja siellä ei olisi kolosia niinkään, vaan joitakin koppeja ja muutenkin koirat makailisi milloin missäkin sillä koirat eivät ole leposijoistaan tarkkoja. Kulkisivat siellä nuuskimassa ja heiluttelemassa häntiä. Hoitajat leikkisivät niiden kanssa ja juoksuttelisivat.

Sitten olisi muita eläintaloja tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lintusille.

Minun mielestä taällainen olisi hieno idea. Se ei olisi valtionrahoista edes liian kallista sillä paljon menee rahaa turhempaankin. Siellä olisi yksi eläinlääkäri töissä. Kaikilla olisi sielä Kainuussa ilmainen työsuhdeasunto. Omakotitalo. Ja kohtuullinen palkka.

Minä lähden tästä itsekseni ulos kävelemään. Nyt kun on lunta.

Terveisin Tulkku