Hei.

Koko sunnuntai meni aamusta iltapäivään nopeasti. Minulla on ollut pieni krapula joka on oikeastaan ollut hyvä. Olen lepäillyt ja käynyt kaupassa. Minulle tuli kaupassa tarve ostaa kaikenlaista syömistä. Usein krapulassa saan ajatuksia joiden mukaan minun pitäisi syödä vaikka mitä. Tänään ostin metsäsieniä vaikka en ole koskaan ennen ostanut. En tiedä ollenkaan ovatko ne hyviä, vai kenties hieman keinotekoisen makuisia kun ovat kuitenkin säilykkeitä eivätkä tuoreita.
Ostin sellaista hyvää perunapataa ja kananmunia. Ostan nykyään aina onnellisen tai vapaan kanan munia vaikka ne ovatkin hieman kalliimpia. Joskus talvella saatan säästösyistä ostaa häkkikanojenkin, sillä talvella ajattelee helpommin kanojen olevan onnellisia kunhan saavat olla lämpimässä.

Näin Joulupukin. Se ei ollut mitenkään hyvä. Housut roikkuivat ja lahkeesta ne olivat liian pitkät. Jaloissa oli lenkkitossut. Aika hoikkakin ja tekoparta oli selvästi pelkkää pumpulia. Se näytti enemmän siltä kuin se olisi ollut siellä kaupassa varkaissa. Sellaisesta vasusta se jakoi suklaakarkkeja.
Luultavasti lähempänä joulua tulee sitten parempia pukkeja. Näin vasta marraskuussa kun ei ole vielä varsinaisesti joulukaan, on kai vielä vähän se ja sama toisten mielestä.

Muistan kuinka minulla oli kotona oma vitsauksensa Joulu ja Joulupukki. Usein Joulupukki oli isä, tai sitten joku muu tuttu. Tunnistin kyllä jo melko nuorena kuka on milloinkin pukkina. En kuitenkaan koskaan sanonut, sillä minua vaivasi että joulu menisi pilalle kun en enää uskoisikaan. Pikkuhiljaa aloin kuitenkin jo olemaan liian vanha tavallaan, mutta en siltikään kehdannut sanoa, että tiedän kyllä kuka on Joulupukiksi ryhtynyt ja että olen tajunnut jo kauan ettei sellaista ole oikeasti olemassakaan. En enää ennen joulua puhunut mistään lahjoista sen koommin. Sen Pukin käynti vain oli sellainen perinne.

Yhtenä vuonna isä sanoi, että jospa tänä vuonna Pukki ei tulisikaan, kun kaikki ollaankin jo aikuisia? sanoin silloin vain että mikäpä siinä, tai jotain sinnepäin.
Se oli vähän sama tilanne kun oli jo vähän vanhempi, mutta ei kuitenkaan aikuinenkaan, ja sai lahjaksi jonkun lapsellisen vaatteen. Vaikka hatun jossa oli nalle pystyssä. Tavallaan se oli nätti hattu, mutta jos sellaisen laittaisi päähän niin monet alkaisivat kiusaamaan. Oli vaikeaa kun ei saanut pitää kaikenlaisia vaatteita koska oli muka liian vanha. Kuitenkin oli vielä pieni, ja sellainen nallehattu olisi päässä paljon sopivampi sen ikäisellä kuin esimerkiksi joku kauhea kommandopipo.

Seuraavaksi avaan television ja katson mahtaneeko sieltä mitään tulla? Minua ei oikein kiinnosta paljoa ne laulukilpailut. Joskus ennen kiinnosti Syksyn Sävel. Kannustin yleensä Mikko Alataloa. En enää tykkää kuunnella Mikko Alataloa.
Tulisipa jotakin luonto-ohjelmaa tai sitten jännittävä elokuva.

Terveisin Tulkku